Sări la conţinut

Arcasii

28 august 2011

Folosit  de catre oameni inca din perioada 30.000-10.000 îHr, pentru a vana sau a lupta, arcul strabate intreaga istorie si il gasim astazi in competitiile sportive de tir, vanatoare in unele tari si ca hoby  peste tot in lume.

Are o istorie fascinanta si a cunoscut dea lungul veacurilor o serie de  transformari si imbunatatiri, regasindul astazi ca arc traditional datorita formelor si materialelor cat si ca arc modern datorita designului si constructiei.

La initiativa unor „arcasi” din zona care au organizat intalnirea si la invitatia unui prieten am avut placerea sa petrec cateva ore in compania iubitorilor acestui hoby, veniti la Cioclovina din toata tara, intr-un cadru si o atmosfera superbe, gazda intalnirii fiind Gherman Laurean.

Concursurile de tir cu arcul, discutiile despre arcuri si sageti,atelierele de lucru, plimbarile prin padure si lovirea tintelor ascunse, distractia si voia buna au fost cateva dintre ingredientele unui sfarsit de saptamana extraordinar.

La http://www.forum.arcasi.ro puteti interactiona cu iubitorii acestui hoby si puteti obtine mult mai multe informatii despre ei si despre pasiunea lor.

 

 

4 comentarii leave one →
 1. Mircea permalink
  28 august 2011 22:33

  Ovidiu, mulțumesc pentru „popularizarea” acestei activități, care trebuie înțeleasa ca sport, hoby, prilej de a cunoaste persoane noi si pasionate.

  • 28 august 2011 22:55

   Eu va multumesc Mircea pentru invitatie si pentru orele frumoase petrecute impreuna si va felicit pentru actiunea care a fost organizata excelent.

 2. 31 august 2011 17:23

  Intradevar un sport prea putin bagat in seama dar care garanteaza distractie maxima si un aer gen Robin Hood. Frumoasa documentare. Data viitoare cand se mai organizeaza o asemenea intalnire poate ajung si eu la cateva incercari in manuirea arcului.

  • 31 august 2011 23:37

   Multumesc Gabi pentru trecere si cuvintele frumoase. La viitoarea intalnire o sa fi invitat pentru a trage cateva sageti.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: