Sări la conţinut

Instantanee din Paris.

29 iulie 2012

La sfarsitul saptamnii trecute am petrecut cateva zile in Paris. Un oras fascinant, plin de istorie, un oras care te copleseste pur si simplu cu grandoarea lui.

Mi-am promis ca ori de cate ori o sa am ocazia il voi revizita, pentru ca in putinele zile pe care le-am avut la dispozitie nu am reusit decat sa fac o succinta trecere pe la principalele obiectve turistice.

Pentru fotografia de strada si pentru cei care o practica, Parisul este un loc in care nu poti sa te plictisesti nici o secunda. Au fost nenumarate ocazii pe care le-am ratat din diferite motive si din putinele fotografii ramase incerc sa fac o mica selectie.

4 comentarii leave one →
 1. 30 iulie 2012 9:26

  Prima fotografie are ceva aparte!

 2. 30 iulie 2012 19:56

  Multumesc Gabi pentru comentariu. Lumina cadea incredibil de interesant prin reflexie.

 3. 8 august 2012 5:03

  Parisul este unul dintre putinele orase din lume unde nu trebuie sa mergi intr-un loc anume pentru a-ti face cumparaturile, deoarece oportunitati intilnesti la orice pas. Vitrinele magazinelor sint pline de energie, creativitate si expresivitate, asa cum putine gasesti in alte orase ale lumii.

 4. 29 august 2012 15:27

  Ajunsi la Paris, utilizati pe cat posibil metroul pentru ca au o retea de transport extraordinar de bine pusa la punct care te duce in 20 de minute de la periferie in inima orasului, lucru care ti-ar lua exagerat de mult cu autobuzul sau taxiul(timp/bani). Un bilet de metrou costa 1,6 EUR, daca luati 10 costa in jur de 1,2 EUR, dar mai exista un card Paris Visite, valabil intre 1 si 5 zile (la alegere) care iti permite sa calatoresti oricat pe intervalul de zile ales cu metroul, RER-ul sau autobuzul. Pentru cinci zile, valabilitate in zona 1-3 (exista si zona 1-6) cardul Paris Vizite m-a costat 28 EUR, dar a meritat toti banii. Orice faceti LUATI-VA O HARTA CU OBIECTIVELE SI RETEAUA DE METROU, AUTOBUZ SAU RER!!! Sunt gratuite la metrou, dar sunt indispensabile daca vrei sa nu-ti petreci vacanta ratacind prin Paris. Detalii mai multe gasiti pe http://www.ratp.fr. Site-ul va arata totul despre cum ajungi dintr-ul loc in altul al orasului, cat timp faceti, etc.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: