Sări la conţinut

Fatima

11 februarie 2013

Povestea spune ca acum aproape 100 de ani, la 13 mai 1917 doi frati, Francisco si Jacinta impreuna cu o fetita pe nume Lucia dos Santos se aflau cu oile la pascut in apropiere de Fatima. La un moment dat, un fulger si o lumina orbitoare au aparut din senin. Cei trei copii apropiindu-se au vazut conturul unei femei „Doamna din Lumina”, care i-a indemnat sa se roage si sa revina in data de 13 a fiecarei luni in acelasi loc.

O luna mai tarziu, pe 13 iunie 1917, copii au revenit impreuna cu alte 50 de persoane. Dupa o scurta asteptare, copii au ingenunchiat langa un maslin si au vorbit cu cineva nevazut. La final cu totii au auzit o bubuitura si un nor s-a ridicat din acel loc in inaltul cerului.

La 13 iulie 1917 au fost prezenti 4500 de oameni si la fel ca si in urma cu o luna s-a auzit aceiasi bubuitura si un nor care s-a ridicat la cer. Fetita Lucia dos Sntos le-ar fi spus oamenilor ca in data de 13 octombrie a aceluias an „Doamna din Lumina” o sa le dezvaluie un miracol.

La 13 octombrie 1917 au fost prezenti 70.000 de oameni veniti din toata Portugalia si de peste hotare, asteptand miracolul pe o ploaie neancetata. Aparitia „Doamnei din Lumina” a fost precedata ca de obicei de un fulger. Copii au ingenunchiat vorbind cu fiinta nevazuta de catre multime. La plecarea „Doamnei din Lumina” s-a produs miracolul. Ploaia s-a oprit brusc, soarele a aparut pe cer sub forma unui disc argintiu care se rotea cu viteza aruncand fascicule de lumina policroma. Rotirea soarelui a durat aproape 10 minute, timp in care s-a oprit de 3 ori si tot de atatea ori si-a reluat miscarea.

Pe acel loc s-a construit mai tarziu o biserica de pelerinaj, una dintre cele mai mari si mai importante biserici ale credintei Catolice.

Image

Image

Image

Image

No comments yet

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: